Bygga en altan: Allt du behöver veta innan du börjar

Om du funderar på att bygga en terrass är det viktigt att veta om du behöver bygglov eller inte. Svaret beror på faktorer som hur du vill bygga och var din fastighet ligger. I den här artikeln utforskar vi allt du behöver veta för att få bygglov för ditt altanprojekt.

Behöver du bygglov?

Den första frågan du måste besvara är om du behöver bygglov för din terrass eller inte. I de flesta fall behöver du inte tillstånd för ett trädäck som byggs på marknivå. Saker som uteplatser och balkongräcken kan dock kräva bygglov beroende på vilken kommun du befinner dig i.

En uteplats kan till exempel behöva tillstånd om den anses vara en ny byggnad eller en tillbyggnad. På samma sätt kan balkongräcken behöva vara en viss höjd över marknivån för att uppfylla byggnadsbestämmelserna. I allmänhet blir dock glasräcken på altan och balkong alltmer populära och kräver vanligtvis inget bygglov.

Kom igång med ditt terrassprojekt

När du har kommit fram till om du behöver bygglov eller inte är nästa steg att börja samla in material och göra förberedelser för byggandet.

Slutsats

Du kan bygga en terrass på ett utmärkt sätt att öka värdet och ge din fastighet extra utrymme. Innan du börjar bygga är det dock viktigt att ta reda på om du behöver bygglov eller inte. I de flesta fall kräver ett enkelt trädäck som byggs på marknivå inga särskilda tillstånd. Saker som uteplatser och glas till byggprojekt kan dock omfattas av olika bestämmelser beroende på din kommun. Genom att vara medveten om reglerna och bestämmelserna från början kan du undvika förseningar eller komplikationer på vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *