Allt om rulljalusier: Rulljalusier

En rulljalusi är en typ av galler som installeras utanför en byggnads fasad. Det rullas upp – som en persienn – och förvaras upprullat ovanför butikens fasad. Efter stängningstid kan det rullas ner och låsas framför botten av fasaden. Rulljalusier används ofta i större städer och områden som inbrottsskydd eftersom de oftast är helt ogenomskinliga.

Hur rulljalusier fungerar

Rulljalusier består av horisontella lameller som är hängande ihop. Skyddsluckan är fäst vid byggnaden upptill och nedtill, och när den är stängd överlappar lamellerna varandra för att utgöra en barriär. När luckan öppnas öppnas lamellerna så att människor kan passera igenom.

Lamellerna på rulljalusier kan vara tillverkade av olika material, till exempel trä, aluminium eller stål. Vilket material du väljer beror på det klimat du bor i samt på din budget. Aluminiumluckor är till exempel dyrare än träluckor, men de kommer inte att varva i fuktiga klimat som träluckor kan göra.

Fördelar med rulljalusier

Det finns många fördelar med att installera jalusier på ditt hem eller företag. Förutom att avskräcka inbrottstjuvar kan rulljalusier också skydda din egendom från svåra väderförhållanden som starka vindar eller hagelstormar. De kan också hjälpa till att hålla din byggnad svalare under sommarmånaderna genom att blockera direkt solljus. Och om du bor i ett område med hög brottslighet kan installation av rulljalusier till och med sänka dina försäkringspremier.

Slutsats

Om du letar efter ett effektivt sätt att säkra ditt hem eller företag är rulljalusier ett bra alternativ att överväga. De avskräcker inte bara inbrottstjuvar, utan erbjuder också skydd mot svåra väderförhållanden och kan hjälpa till att hålla din byggnad svalare under sommarmånaderna. Så vad väntar du på? Kontakta ett lokalt installationsföretag för rulljalusier eller rullgaller idag för att komma igång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *