Finns det lag på hur länge jag får lämna hunden ensam hemma?

I Sverige är det olagligt att lämna en hund ensam mer än 4-5 timmar per dag. Denna lag finns för att skydda hundar från ensamhet, eftersom de av naturen är flockdjur. Om du måste lämna din hund ensam under en längre tid och inte har någon vän som kan ta hand om den, kontakta ett hunddagis så slipper din hund ensamheten. Det finns gott om hunddagis i Stockholm, så det är inte en ursäkt att säga att det inte finns.

Den svenska lagen om hunddagis infördes för att skydda hundar från att lämnas ensamma under alltför långa perioder. Enligt denna lag är det endast lagligt att lämna en hund ensam 4-5 timmar per dag, eftersom allt utöver detta riskerar att djuret blir ensamt. Om en person ertappas med att lämna sin hund utan tillsyn längre än den tillåtna tiden kan han eller hon bli föremål för böter eller andra påföljder.

Denna lag infördes eftersom hundar av naturen är flockdjur och därför inte mår bra av att lämnas ensamma under långa perioder. Om en ägare vet att han eller hon kommer att vara borta under en längre tid är det hans eller hennes ansvar att hitta någon som kan vakta hunden i hans eller hennes frånvaro eller ta djuret till ett hunddagis. Det finns gott om sådana dagis i hela Stockholm, så det finns ingen ursäkt för att inte följa lagen.

Den svenska lagen om hunddagis infördes för att skydda hundar från att lämnas ensamma under alltför långa perioder. Enligt denna lag är det endast lagligt att lämna en hund ensam 4-5 timmar per dag, eftersom allt utöver detta riskerar att djuret blir ensamt. Om du vet att du kommer att vara borta från hemmet längre än så är det ditt ansvar att antingen hitta en vän eller familjemedlem som kan vakta din hund, eller ta den till ett hunddagis som tar hand om din hund och utför kloklippning och rengöring av öron. Det finns gott om sådana centra i hela Stockholm, så det finns ingen ursäkt för att inte följa lagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *