Vad säger reglerna om truckutbildning

Truckutbildning för e-handel och industri

Driver du en nybildad e-handel och vuxit in i kläderna ordentligt. Har du kanske skaffat större lokaler för att hantera en ökad volym av inkommande och utgående gods. Går du i tankarna om att köpa in en motviktstruck eller en plocktruck som en första insats innan den större motviktstrucken.

Du kanske till och med har hittat en begagnad truck som du redan köpt in. Men vad säger reglerna om detta, får du använda denna. En handtruck kan användas till att förflytta vissa delar av godset och får oftast framföras utan utbildning. Men även där kan det finnas krav på utbildning.

Som företag kan det vara bra att stämma av reglerna för vad som gäller hos ditt företag och gå en truckutbildning på truckar som kan komma att gälla på ditt företag. Du som arbetsgivare kommer vara den ansvariga för att utge trucktillstånd till den enskilde anställde och se till så denna har rätt utbildning både för sitt arbete och för det arbetsuppgifter som ska utföras.

Vad gäller för dig som arbetsgivare till en truckförare

Ingår det till exempel att den anställde ska vara truckförare hos dig, så gäller det att du vet vad som gäller inom er verksamhet. Kontakta Truckutbildarna redan idag och se vad du behöver för erfarenheter för att få tilldela ett trucktillstånd på ditt företag.

Det kan även vara bra att gå en privat kurs hos Truckutbildarna.se för eget bruk. Då kan du med säkerhet veta om den anställde, efter utförd truckutbildning, kan framföra trucken hos dig på ett säkert sätt. Det kan även finnas fler fördelar med att själv inneha ett truckkort och gått en truckförarutbildning.

Du kan genom att vara innehavare av ett eget truckkort lättare kunna hjälpa till på lagret. Det kanske är högsäsong eller när det är sjukfrånvaro. Du kommer få en verksamhet som fungerar, även när det är begränsad tillgång på personal eller andra faktorer som annars kan störa verksamheten.

En truckutbildning är en väldigt bra och billig investering i säkerhet, både för dig och dina anställda. Du kan hitta din truckutbildning i Stockholm, Göteborg och Malmö men även andra mindre orter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *