Bakgrundskontroll vid anställning

Beställ bakgrundskontroll

När du rekryterar har du ett ansvar så att kandidat uppfyller både tjänstens grundkrav men även att personen du anställer inte har en bakgrund som kan vara till problem för företaget eller deras anställda.

Det finns generella faktorer som kan vara styrande som inte går att påverka, som privatlivets inverkan. Men med en bra analys och bakgrundskontroll vid anställning så kan du undvika dem större mer avgörande sådana som brottshistorik och andra faktorer som kan vara bra att undvika.

Genom att göra en professionell bakgrundsanalys så kommer du kunna rekrytera med större säkerhet så att du har rätt underlag inför anställningen och en bättre kännedom om kandidatens historia. En rekrytering kan kosta stora summor för ett företag genom att den anställde kanske inte kan utföra de uppgifter som tjänsten innebär.

Med tjänsten från bakgrundsanalys.se kommer du få en analys som har bygger på erfarenheter från Polismyndigheten och Cambridge University. Analysen visar om det finns några avgörande avvikelser som kan innebära framtida risker.

Vad behöver jag för uppgifter om kandidaten?

Allt du behöver är ett personnummer så kommer bakgrundskontroll.se att analysera om det finns något åtal, strafföreläggande, brottmålsdomar, civilrättsliga domar, avgöranden i hyresnämnd, bolagsengagemang, konkurser, ekonomiska förhållanden, flyttmönster och fordonsinnehav.

Det kan även vara så att du behöver mer stöd och då kan det vara bra med en fördjupningsintervju eller kontroll av dolda referenser. Beställ bakgrundskontroll av bakgrundsanalys.se när du valt ut dina aktuella kandidater i rekryteringsprocessen.

Du kan även komplettera med tjänster som incidentrapportering och säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen. Boka ett kostnadsfritt inledande rådgivningssamtal så får du rätt hjälp direkt och kan göra din kandidatsbedömning och komma vidare med din rekrytering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *