Förarbevis vattenskoter: Nya regler 2022

Förarbevis vattenskoter nya vattenskoter regler

Nya vattenskoter regler började gälla 1 maj 2002 om att det numera är krav på förarbevis för vattenskoter. Får att kunna utföra en vattenskoter utbildning krävs det att man har fyllt 15 år. Det finns ett flertal lagar som tillämpas i sammanhanget och det är gällande sjölagarna och att sjöreglerna uppfylls. Genom en vattenskoter utbildning och ett godkänt förarbevis så ska det efter utförd kurs inte finnas tveksamheter i vad som gäller.

Generellt gäller att en vattenskoterförare inte får framföra sitt fordon i badvikar, skyddsområden eller på ett sätt som kan skada människa, natur och miljö.

Hos exempelvis CSM vattenskoterutbildning finns det flertalet kurser som efter godkännande av eleven kan ge Förarbevis för vattenskoter. Förarbeviskurserna för vattenskoter finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping samt Karlstad och företaget är både certifierade och licensierade.

Vattenskoterutbildningar skapar bättre vattenskoter förare

Utbildningen brukar benämnas just vattenskoterutbildning och det kommer ge eleven förutsättningarna till att bli en bättre vattenskoterförare. Att känna till säkerhetsregler och konsekvenser av att framföra ett relativt oskyddat fordon som en vattenskoter är av stor vikt. Att använda sig av flytväst, hjälm och aktivt användande av dödmansgrepp kan vara avgörande för den egna personliga säkerheten.

Det är lätt att glömma att om föraren faller av i hög fart så är det likvärdig med att åka av ett oskyddat motorfordon som en vespa eller en motorcykel i hög fart. Att säkerhetsställa så att man är tillräckligt skyddad och att man inte framför sitt fordon på ställen som inte är tillåtna. Men även att minimera risker för andra människors säkerhet genom att via utbildning och förarbevis för vattenskoter ställa ett högre krav har till syfte om att minimera olyckor som ofta är relaterade till okunskap.

Att det nu finns en möjlighet att bötfälla förare eller att återkalla förarbevis skapar ett lager av säkerhet som på sikt skapar möjligheter att reglera så att osäkra förare inte kommer att hantera en vattenskoter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *