Trådlös skimming är inte en bluff

När de kontaktlösa korten infördes blev det möjligt för oss att enkelt och snabbt kunna betala i kassan. Tyvärr uppstod det möjligheter för bedragare att trådlöst kunna stjäla de kortuppgifter som krävs för att kunna genomföra ett köp på nätet. Skimsafe-kortet skyddar dig mot den här typen av bedrägerier genom en störsändare som bryter den trådlösa överföringen av information mellan ditt bankkort och bedragarens kortläsare. Störsändaren aktiveras automatiskt när ett försök att skimma ditt kort sker. Skimsafe fungerar och är ingen bluff!

Hur går skimmingen till?

Hur går en trådlös skimming till? Det kan låta som ett avancerat sätt att stjäla någons kortuppgifter, men så är inte fallet. Att utföra en trådlös skimming är väldigt enkelt och allt du behöver är en smartphone med stöd för nfc eller en trådlös kortläsare. Skimmingen går ut på att du håller din mobiltelefon eller kortläsare mot offrets ficka/väska där plånboken troligtvis ligger. Kortläsaren/mobilen fångar upp kortuppgifterna och ger dem till tjuven. Allt detta sker väldigt snabbt utan att tjuven ens behöver röra dig.

Vilka uppgifter kan tjuven komma åt?

Tjuven kommer åt ditt kortnummer, kortets utgångsdatum och kortinnehavarens namn. Det enda som tjuven inte kommer åt är den 3-siffriga CVC-koden. I Sverige är vi vana vid att denna kod krävs för att kunna genomföra ett köp på nätet, men så är inte fallet i exempelvis USA. I USA är det möjligt att handla på nätet utan att behöva ange en CVC-kod i nästan hälften av alla webbshoppar, enligt en studie från American Express.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *