Att tänka på när du ska sälja ditt företag

Ungefär hälften av Sveriges småföretag löper en stor risk att läggas ner när ägaren går i pension. För sina anställdas skull kan det vara en bra idé att sälja ditt företag istället för att undvika att dina anställda blir arbetslösa. Ett par viktiga saker att ha i tankarna när du ska sälja ditt företag är att du måste hitta rätt köpare. Det enklaste och smidigaste sättet att göra detta på är att anlita en företagsmäklare i Stockholm. Företagsmäklarna på Bizbridge är experter på att sälja företag och innehar den exklusiva licensen BCMS i Sverige.

När man säljer sitt företag får man vara beredd på att det kan ta lite tid att hitta den rätta köparen. Hittar man den rätta köparen kan man maxa värdet av företaget vid försäljning.

När det gäller sälja aktiebolag så fungerar det lite annorlunda. Vid en sådan försäljning måste man bestämma hur stor del av företaget man vill sälja, samt kontrollera vilka skatteregler som gäller vid försäljning, samt kontrollera bolagsordningen där det kan finnas vissa bestämmelser gällande försäljning av aktiebolaget. Det är också viktigt att ta fram företagets aktiebok och ha den redo!

Är du ut efter att sälja ditt företag ska du kontakta Bizbridge för professionell hjälp att hitta rätt köpare och maximera försäljningspriset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *