Viktigt med överdrag till poolen

I Sverige ha vi olika årstider och vissa av de årstiderna krävs det då extra skydd av din pool. Det enklaste och de mest säkraste alternativet för att täcka din pool så inte snö eller du åker i är att du använder dig av täckplåtar. Täckplåtar är som en vanlig plåt som du har på taket. Att ha täckplåtar över poolen kanske gör att man inte få det snyggaste intrycket av poolen. Självklart bör du alltid tänka på säkerheten före det som kan vara snyggt. Det går att köpa täckplåtar som går på räls över poolen för att göra det lätt inför på och avtäckning. 

Viktigt om du ska bygga egna täckplåtar till poolen är att du har en stabil regel form som du sätter fast plåtarna i och att du har lutning på plåtarna så att vatten och snö lätt kan rinna av. Det gör det svårare för isbildning när vattnet rinner av istället för att samlas på ett ställe.

Om du har ett poolhus eller ett pooltak så behöver du inte tänka på att snö kommer in i din pool. Det som är extra viktigt är att du skottar av snö från ditt tak på poolen för att minska belastningen på taket. Det gäller även om du använder täckplåtar. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *